Ediția a VIII-a – 6 mai 2020, la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași

În ziua de 6 mai 2020, începând cu ora 15.00, toți francofonii – mici și mari – sunt invitați la concurs, în spațiul primitor al Colegiului Racoviță! Link-ul pentru înscrieri va fi lansat în timp util! Până atunci, pregătiți-vă pentru cele 8 secțiuni bine-cunoscute: Recitare, Interpretare vocală, Interpretare dramatică, Monolog cu subiect cunoscut, Monolog cu subiect la prima vedere, Joc de rol, Imagine comentată și Scurt-metraj! 

LIKE & SHARE : https://www.facebook.com/JeuParLeFrancais/  

Rezultate – ediția a III-a – 29 martie 2014

REZULTATE_editia_III

Ediţia a III-a – 29 martie 2014 – cu secţiuni în limbile franceză, italiană şi spaniolă!

Dragi elevi, părinţi și profesori,

Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză, filiala Iași, vă invită să participați la a III-a ediție a concursului interjudețean JEU PAR LE FRANÇAIS, în ziua de 29 martie 2014, la Colegiul Național din Iași. Regulamentul este neschimbat față de ediția I, iar fișa de înscriere poate fi descărcată AICI. Fișa completată, semnată de directorul unității școlare de la care provine elevul, trebuie scanată și transmisă la adresa: sabina.manea@yahoo.com

NOU: Concursul propune aceleaşi secţiuni în limbile italiană şi spaniolă.

Precizări: extras din regulament

– Înscrierile se fac completând fişa disponibilă pe blogul concursului (fişa se completează pentru fiecare elev în parte, numai de către profesorul îndrumător)

– Concurenţii vor primi fiecare un număr de concurs (juriul nu va cunoaşte numele acestora şi unitatea şcolară de provenienţă în momentul jurizării)

– Pentru secţiunea interpretare vocală, se acceptă acompaniament instrumental sau negativ

– Pentru secțiunea scurt metraj : filmele vor fi realizate exclusiv de concurenţi şi vor fi prezentate pe CD (nu uitaţi să inscripţionaţi pe CD, pe lângă film, şi programul necesar citirii acestuia)

– Pentru secțiunea imagine comentată : documentele vor fi realizate exclusiv de concurenţi

– Juriul este compus din 3 profesori cu drept de notare, care nu au elevi înscriși la secțiunea respectivă

– Numărul de înscrieri/unitate școlară este nelimitat, dar un singur elev poate participa numai o dată în concurs, la o singură secţiune

– Se acordă, pe baza punctajului, câte un singur premiu I, II și III, mai multe mențiuni și premii speciale

– Festivitatea de premiere are loc în aceeaşi zi, la finalul concursului

– Taxa : 5 lei/participant – se achită în ziua concursului, la secretariatul concursului

– Termen limită pentru înscriere : 15 martie 2014.

– Contact : 0745 989 507

Vă așteptăm cu drag în universul fascinant al limbilor străine, cu premii deosebite pentru toţi participanţii!

Rezultate – ediția a II-a – 2013

Vezi rezultatele aici.

Ediția a II-a – 24 martie 2013 – vă așteaptă cu premii deosebite!

Dragi elevi și profesori,

Inspectoratul Școlar Județean Iași și Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză, filiala Iași, vă invită să participați la a II-a ediție a concursului interjudețean JEU PAR LE FRANÇAIS, în ziua de 24 martie 2013, la Colegiul Național din Iași. Regulamentul este neschimbat față de ediția I, iar fișa de înscriere poate fi descărcată : Fisa inscriere 2013. Fișa completată, semnată de directorul unității școlare de la care provine elevul, trebuie scanată și transmisă prin e-mail inspectorului de limba franceză din județul Iași, prof. Sabina Manea, e-mail: sabinaro@yahoo.com

Precizari: Extras din regulament

– Inscrierile se fac completand fisa disponibila pe blogul concursului (fisa este completata pentru fiecare elev in parte, numai de catre profesorul indrumator)

– Concurentii vor primi cate un numar de concurs, deci juriul nu va cunoaste numele acestora si unitatea scolara de provenienta in momentul jurizarii

– Pentru sectiunea interpretare vocala, se accepta acompaniament instrumental sau negativ

– Pentru secțiunea scurt metraj : filmele vor fi realizate exclusiv de concurenti si vor fi prezentate pe CD (nu uitati sa inscriptionati pe CD, pe langa film, si programul necesar citirii acestuia)

– Pentru secțiunea imagine comentată : documentele vor fi realizate exclusiv de concurenti (acestea vor fi utilizate ulterior, de catre organizatori, pentru realizarea unei expozitii)

– Juriul este compus din 3 profesori cu drept de notare, care nu au elevi înscriși la secțiunea respectivă

– Numărul de înscrieri/unitate școlară este nelimitat

– Se acordă, pe baza punctajului, câte un singur premiu I, II și III, mai multe mențiuni și premii speciale

– Festivitatea de premiere are loc in aceeasi zi, la finalul concursului

– Taxa : 5 lei/participant – se achita în ziua concursului (sau în avans, odată cu predarea fișelor de înscriere)

– Termen limită pentru înscriere : 15 martie 2013.

– Contact : 0745 989 507

Vă așteptăm cu drag la un concurs inedit, într-un univers francofon primitor, unde veți câștiga cu toții premii deosebite!

Un concurs în limba franceză aşa cum nu ai mai văzut: Jeu par le français! Ne întâlnim în 22 martie 2012 la Iaşi!

Dacă ai talent, reciţi, interpretezi şi dacă îţi place să vorbeşti limba franceză intră într-o competiţie inedită cu cei mai buni şi înscrie-te în concurs! Sfătuieşte-te cu profesorul tău de limba franceză şi cu părinţii tăi, iar apoi alege secţiunea care ţi se potriveşte! Atenţie, nu te poţi înscrie decât la o singură secţiune!

Extras din regulamentul concursului:

– Inscrierile se fac completand fisa disponibila pe blogul concursului, fisa care se listeaza, se semneaza si se stampileaza de catre directorul unitatii scolare de provenienta (fisa este completata pentru fiecare elev in parte, numai de catre profesorul indrumator)

– Concurentii vor primi cate un numar de concurs, deci juriul nu va cunoaste numele acestora si unitatea scolara de provenienta in momentul jurizarii

– Pentru sectiunea interpretare vocala, se accepta acompaniament instrumental sau negativ

– Pentru sectiunea scurt metraj : filmele vor fi realizate exclusiv de concurenti si vor fi prezentate pe CD (nu uitati sa inscriptionati pe CD, pe langa film, si programul necesar citirii acestuia)

– Pentru sectiunea imagine comentata : documentele vor fi realizate exclusiv de concurenti (acestea vor fi utilizate ulterior, de catre organizatori, pentru realizarea unei expozitii)

– Juriul este compus din 3 profesori cu drept de notare, care nu au elevi inscrisi la sectiunea respectiva (elevii inscrisi in concurs asista la desfasurarea probelor, la jurizare)

– Concursul se desfasoara la Colegiul Mihai Eminescu din Iasi, str. Mihail Kogălniceanu nr. 10, telefon 0232 215 746

– Numarul de inscrieri/unitate scolara este nelimitat

– Se acorda, pe baza punctajului, cate un singur premiu I, II si III, la fiecare sectiune, mai multe mentiuni si premii speciale

– Festivitatea de premiere are loc in aceeasi zi, la finalul concursului

– Taxa de participare: 5 lei/concurent – se achita in ziua concursului (sau in avans, odata cu predarea fiselor de inscriere)

– Termen limita pentru inscriere : 15 martie 2012.

– Fisele se trimit scanate la adresa : irinacsvn@yahoo.com

– Contact : 0745 989 507